U wilt een konijn?

U WILT EEN KONIJN ?

Konijnen hebben erg veel ruimte nodig.

Wij verwachten van u dat u over een ruim verblijf met ren en/of uitloop beschikt. Met een ren bedoelen wij dus niet een twee verdiepingen hok met boven een nachthok en daaronder een ‘rennetje’, maar een aparte vaste ruime ren met daarin een schuilhok, of een vaste ren aan het schuilhok. De minimale afmeting voor de ren is vijf vierkante meter voor een koppel kleinere konijnen waar zij 24/7 over kunnen beschikken. Voor een koppel middelgrote konijnen verwachten wij een minimale ruimte van zes vierkante meter. Voor grotere konijnen zoals Vlaamse Reus en Franse Hangoren komt u al gauw aan minimaal 8 vierkante meter. Konijnen houden van springen en zitten graag ergens boven op, de hoogte van de ren dient daarom minimaal 1 meter te zijn. Het schuilhok moet voldoende ruimte bieden zodat de konijnen hier ook languit in kunnen liggen. Zelfs wanneer u in een stad of woonwijk woont, is er meestal sprake van aanwezigheid van roofdieren in de buurt. ( boommarters of roofvogels ) Houdt er dus rekening mee dat de ren ook aan de bovenkant afgesloten dient te zijn.  In veel winkels worden ren panelen verkocht, wij noemen dat prikhekjes. Deze ren panelen voldoen niet. Ze zijn te laag en gemakkelijk om te duwen. Een konijn kan hoog springen dus houdt daar rekening mee bij de bouw van de ren.

Wij wijken niet af van deze voorwaarden:
De eisen lijken streng. Wij krijgen vaak te horen dat de konijnen alleen in het nachthok/kooi hoeven als men naar bed gaat en/of naar het werk/school. Als je ervan uitgaat dat we gemiddeld zo’n acht uur werken en acht uur slapen en konijnen in principe avond/nachtdieren zijn dan is dat erg lang dat ze opgesloten zitten.

Niet alleen voor de dieren maar ook om plezier uit uw konijnen te halen stellen wij deze voorwaarden aan het verblijf.

Adoptie
Indien u een konijn wilt adopteren vragen wij u foto’s van het verblijf te mailen (konijnenopvangloesje@gmail.com) en de afmetingen van het verblijf. Ook sturen we u een vragenlijst om in te vullen.

Indien akkoord kunnen we een afspraak maken.

U komt met uw konijn (en) naar de opvang en door middel van een zgn. konijnen date kijken we of er een klik is tussen de konijnen. We trekken hier minimaal 48 uur voor uit. ( liever langer ) Daarna kunt u de koppeling thuis voortzetten.

Een echte 100% match is er pas met zekerheid na een of twee weken.

Een mooi en ruim verblijf hoeft niet duur te zijn
Zie onderstaande voorbeelden van prachtige konijnenverblijven. Of google eens op “konijnen in je tuin” om inspiratie op te doen!

 

 

 

image

 

 

Wij plaatsen in principe geen konijnen binnen uit tenzij de konijnen de mogelijkheid hebben 24/7 los te lopen en niet in hok of kooi opgesloten worden, en de mogelijkheid hebben af en toe naar buiten te gaan bij mooi weer. ( balkon of tuin )

Konijnen zijn intelligente dieren en houden van spelen. Geef ze daarom voldoende afwisseling denk hierbij aan: een graafbak, een kattentunnel, balletje, lege kartonnen doos.

Wij plaatsen geen konijn alleen uit, tenzij u al een konijn heeft en u op zoek bent naar een levenspartner voor uw konijn. WANNEER U MET UW KONIJN NAAR DE OPVANG KOMT VOOR EEN KOPPELING DIENT UW KONIJN GEVACCINEERD TE ZIJN TEGEN MYXOMATOSE, RHD1 en RHD2

Mocht u niet meer in staat zijn voor het konijn te zorgen dan brengt u deze ten alle tijden terug naar konijnenopvang Loesje.
U zorgt ervoor dat het konijn de juiste medische verzorging krijgt indien nodig.

Er mag niet gefokt worden met het konijn.

Wij verwachten natuurlijk van u dat u uw ( geadopteerde )konijnen eenmaal per jaar laat inenten tegen RHD (type 1 en 2)en Myxomatose.

 

Minimale bijdrage voedster € 35
Minimale bijdrage gecastreerde ram € 55
Minimale bijdrage koppel: gecastreerde ram/voedster € 85
De bedragen zijn de minimale bijdragen. Een donatie voor de andere dieren stellen wij zeer op prijs.

Konijnenopvang Loesje vaccineert alle konijnen tegen de dodelijke ziekten RHD 1&2 en myxomatose.
Alle rammen zijn gecastreerd, dus wij plaatsen geen ongecastreerde rammen.
Konijnenopvang Loesje koppelt geen konijnen van hetzelfde geslacht tenzij het een gemixte groep betreft.

Wij plaatsen geen gesteriliseerde voedster bij een ongecastreerde ram. Een ram dient dus ALTIJD gecastreerd te zijn voor koppeling.