Konijnen zoeken Thuis

WANNEER U OP ZOEK BENT NAAR EEN KONIJN, LEEST U DAN A.U.B. EERST ONZE VOORWAARDEN VOOR PLAATSING OP DE PAGINA ‘U wilt een konijn?’
MET NAME DE AFMETINGEN VAN HET VERBLIJF ZIJN VAN BELANG. WANNEER U MET UW EIGEN KONIJN NAAR DE OPVANG KOMT VOOR EEN KOPPELING, DIENT UW KONIJN NATUURLIJK GEVACCINEERD TE ZIJN. ( myxomatose, RHD1 en RHD2 )

 

BESCHIKBARE KOPPELS:

DUNYA & INDY, JIP & EVA,   POLLY & JIP,  BALOU & ZAZA,  SYLVIA & JELLE

DRIETAL :

JONAS, GEENA & JODIE

BESCHIKBARE SINGLES: BEAU ( voedster )

BEAU:  Beau is een hele mooie jonge voedster van ongeveer 5 maanden oud. Zij is mogelijk zwanger dus ze kan nog niet herplaatst worden. Over twee weken weten we meer. Beau is lief en nieuwsgierig , en een beetje lomp. Een echte puber dus. Ook wil ze graag alles ontdekken op haar manier.

 

 

 

 

JONAS, GEENA en JODIE :

Twee  jonge meiden wonen bij ons samen met Jonas. Zij kunnen als drietal geplaatst worden.

Deze dames worden groot, zo ongeveer 4 a 5 kilo, zeer vriendelijke en zachtaardige konijnen

 

 

 

KOPPELS: Waarom een koppel uit de opvang..? Een konijn is natuurlijk een groepsdier en hoort niet alleen te leven. Soms worden ze daar zelfs agressief van en gefrustreerd. Wanneer u 1 konijn hebt kunt u bij ons in de opvang komen ‘koppelen’, u neemt uw konijn mee en wij gaan op zoek naar de juiste match. Maar wanneer u nog geen konijn heeft kunt u er natuurlijk voor kiezen om een koppeltje of, nog leuker, een groepje  te nemen uit onze opvang, deze konijnen zijn al samen en dat is voor u makkelijk, en voor de betreffende konijntjes natuurlijk fijn dat ze een nieuw en blijvend thuis krijgen.

INDY & DUNYA : Twee knappe Vlamen. Indy ( grauw ) is een prachtige ram van ongeveer een jaar oud. Dunya  is een mooie witte dame met blauwe ogen. Beiden zijn zachtaardig en vriendelijk. Dunya houdt van graven. Wij zoeken een lief baasje of gezin voor deze twee kanjers met veel ruimte.

 

 

JIP & EVA : Jip is een flinke ram ( zwart ) en is actief en vriendelijk. Optillen houdt hij niet van, zoals bijna alle konijnen. Zijn vrouw Eva ( wit ) is een grote dame, met wat geduld laat zij zich aaien. Wij zoeken voor hen een zeer ruime ren en lieve toegewijde baasjes.

 

BALOU & ZAZA: BALOU en ZaZa zijn een mooi koppel om te zien maar niet aaibaar. We denken dat Balou wat minder goed ziet en daardoor wat sneller schrikt. ZaZa is geen knuffelkonijn maar wel een actief en grappig konijn. Ze houdt erg van graven. We weten niet hoe oud zij is, Balou is vijf.

SYLVIA & JELLE: Sylvia is een van de drie konijnen die in december 2016 gedumpt werden in Groenekan langs de weg. De anderen zijn herplaatst maar Syl bleek schuw en angstig. Zij uit dit soms in grommen en dat schrikt mensen af. Echter met wat geduld eet zij inmiddels wat brokjes uit de hand en hebben we haar zelfs mogen aaien. Een echt aaibaar of knuffelig konijn zal ze echter nooit worden. Toch gunnen we ook Sylvia een ‘forever home’ met mensen die haar respecteren. Inmiddels is zij binnen onze opvang gekoppeld aan Jelle, ook een mensenschuw konijn. Kortom, een stel om naar te kijken maar niet om te aaien.

POLLY ( 2013 ) & JIP ( 2014 ):

Polly en Jip zijn grappig en leuk om naar te kijken, maar zeker geen aaibare konijnen voor de kinderen. Polly houdt erg van graven en maakt het liefst een hele burcht. Leuk om te zien !