Konijnen zoeken Thuis

WANNEER U OP ZOEK BENT NAAR EEN KONIJN, LEEST U DAN A.U.B. EERST ONZE VOORWAARDEN VOOR PLAATSING OP DE PAGINA ‘U wilt een konijn?’
MET NAME DE AFMETINGEN VAN HET VERBLIJF ZIJN VAN BELANG. WANNEER U MET UW EIGEN KONIJN NAAR DE OPVANG KOMT VOOR EEN KOPPELING, DIENT UW KONIJN NATUURLIJK GEVACCINEERD TE ZIJN. ( myxomatose, RHD1 en RHD2 )

BESCHIKBARE VOEDSTERS:

MOIRA ( foto 1 )

NIEUW EN BINNENKORT PLAATSBAAR MET EEN VAN DE NOG TE CASTREREN RAMMETJES :  GEENA ,JODIE, EVA ,  ( zie groepsfoto )

BESCHIKBARE RAMMEN:

OVER ENKELE WEKEN NA CASTRATIE BESCHIKBAAR : DE NIRO, KEANU, KEVIN,   NORTON, JOHNNY,  ( allen nieuw zie groepsfoto )

BESCHIKBARE KOPPELS:

FREYA& PUK,  POLLY & JIP,  BALOU & ZAZA, JETTE & JOOSJE, SYLVIA & JELLE

VOEDSTERS:

 

MOIRA: Moira is een prachtig Californian konijn, een zachtaardig ras. Ze is heel lief maar wordt graag rustig benaderd. Moira is vier jaar en is wat groter dan het gemiddelde konijn, zo ongeveer vier kilo. Welke lieve grote vent komt haar hartje veroveren ? Uiteraard heeft Moira ruimte nodig en zij houdt ook erg van graven.

GEENA, EVA,EN JODIE :

Drie  jonge meiden binnenkort beschikbaar, liefst met een van de jonge nog te castreren rammetjes

Deze dames worden groot, zo ongeveer 4 a 5 kilo

 

 

 

RAMMEN:

5 NIEUWE RAMMETJES BINNENKORT BESCHIKBAAR NA CASTRATIE

DE NIRO, KEANU , KEVIN, NORTON, EN JOHNNY

Deze heren worden groot, zo ongeveer 4 a 5 kilo

 

 

 

KOPPELS: Waarom een koppel uit de opvang..? Een konijn is natuurlijk een groepsdier en hoort niet alleen te leven. Soms worden ze daar zelfs agressief van en gefrustreerd. Wanneer u 1 konijn hebt kunt u bij ons in de opvang komen ‘koppelen’, u neemt uw konijn mee en wij gaan op zoek naar de juiste match. Maar wanneer u nog geen konijn heeft kunt u er natuurlijk voor kiezen om een koppeltje of, nog leuker, een groepje  te nemen uit onze opvang, deze konijnen zijn al samen en dat is voor u makkelijk, en voor de betreffende konijntjes natuurlijk fijn dat ze een nieuw en blijvend thuis krijgen.

 

FREYA & PUK:

Freya is een leuke dame van onbekende leeftijd, zij werd gevonden. Puk is een lief nieuwsgierig ventje van 8 jaar. Samen vormen zij een heel leuk koppel. Wie geeft hen nog een paar mooie jaren samen ? We zoeken uiteraard een mooie ruime ren voor Puk en Freya met lieve baasjes.

 

BALOU & ZAZA: BALOU en ZaZa zijn een mooi koppel om te zien maar niet aaibaar. We denken dat Balou wat minder goed ziet en daardoor wat sneller schrikt. ZaZa is geen knuffelkonijn maar wel een actief en grappig konijn. Ze houdt erg van graven. We weten niet hoe oud zij is, Balou is vijf.

SYLVIA & JELLE: Sylvia is een van de drie konijnen die in december 2016 gedumpt werden in Groenekan langs de weg. De anderen zijn herplaatst maar Syl bleek schuw en angstig. Zij uit dit soms in grommen en dat schrikt mensen af. Echter met wat geduld eet zij inmiddels wat brokjes uit de hand en hebben we haar zelfs mogen aaien. Een echt aaibaar of knuffelig konijn zal ze echter nooit worden. Toch gunnen we ook Sylvia een ‘forever home’ met mensen die haar respecteren. Inmiddels is zij binnen onze opvang gekoppeld aan Jelle, ook een mensenschuw konijn. Kortom, een stel om naar te kijken maar niet om te aaien.

POLLY ( 2013 ) & JIP ( 2014 ):

Polly en Jip zijn grappig en leuk om naar te kijken, maar zeker geen aaibare konijnen voor de kinderen. Polly houdt erg van graven en maakt het liefst een hele burcht. Leuk om te zien !

 

JETTE & JOOSJE: Wij plaatsen normaal geen konijnen van hetzelfde geslacht bij elkaar maar deze twee zusjes zijn erg lief voor elkaar en hebben veel steun aan elkaar. Zolang het goed blijft gaan tussen hen blijven ze dus samen. Wel kunnen zij gekoppeld worden aan twee rammen wanneer u een groepje wenst.

Jette en Joosje zijn zgn. ‘ half-wildjes ‘ , dat wil zeggen ze zijn geboren uit een tamme moeder en een wilde vader. Dit betekent dat zij niet meer terug kunnen in de natuur, daarvoor zijn ze te tam, maar ook niet gezien kunnen worden als gewoon huisdier. Zij zijn erg ontsnappingsgevoelig en kunnen alleen gehouden worden in een extra grote,  zeer goed afgesloten ren. Het zijn ware acrobaten. Ze zijn prachtig om te zien en laten zich graag aaien tijdens het geven van de brokjes. Voor de echte liefhebber.