Konijnen zoeken Thuis

WANNEER U OP ZOEK BENT NAAR EEN KONIJN, LEEST U DAN A.U.B. EERST ONZE VOORWAARDEN VOOR PLAATSING OP DE PAGINA ‘U wilt een konijn?’
MET NAME DE AFMETINGEN VAN HET VERBLIJF ZIJN VAN BELANG. WANNEER U MET UW EIGEN KONIJN NAAR DE OPVANG KOMT VOOR EEN KOPPELING, DIENT UW KONIJN NATUURLIJK GEVACCINEERD TE ZIJN. ( myxomatose, RHD1 en RHD2 )

BESCHIKBARE VOEDSTERS:

JAZZLIN, foto volgt ,  GEENA ,JODIE,   ( zie groepsfoto )

BESCHIKBARE RAMMEN:

DE NIRO, KEVIN,   NORTON, JOHNNY,  ( zie groepsfoto )

BESCHIKBARE KOPPELS:

JIP & EVA,   POLLY & JIP,  BALOU & ZAZA,  SYLVIA & JELLE

 

BABY KONIJNTJES : zie onderaan deze pagina

VOEDSTERS:

 

GEENA en JODIE :

Twee  jonge meiden wonen bij ons samen met Jonas. Zij kunnen als drietal geplaatst worden, of als koppel en een van de dames apart met een andere ram

Deze dames worden groot, zo ongeveer 4 a 5 kilo, zeer vriendelijke en zachtaardige konijnen

 

 

 

RAMMEN:

 

DE NIRO, KEVIN, NORTON, EN JOHNNY

Deze heren worden groot, zo ongeveer 4 a 5 kilo. Zeer vriendelijke en zachtaardige konijnen.

 

 

 

KOPPELS: Waarom een koppel uit de opvang..? Een konijn is natuurlijk een groepsdier en hoort niet alleen te leven. Soms worden ze daar zelfs agressief van en gefrustreerd. Wanneer u 1 konijn hebt kunt u bij ons in de opvang komen ‘koppelen’, u neemt uw konijn mee en wij gaan op zoek naar de juiste match. Maar wanneer u nog geen konijn heeft kunt u er natuurlijk voor kiezen om een koppeltje of, nog leuker, een groepje  te nemen uit onze opvang, deze konijnen zijn al samen en dat is voor u makkelijk, en voor de betreffende konijntjes natuurlijk fijn dat ze een nieuw en blijvend thuis krijgen.

 

 

JIP & EVA : Jip is een flinke ram ( zwart ) en is actief en vriendelijk. Optillen houdt hij niet van, zoals bijna alle konijnen. Zijn vrouw Eva ( wit ) is een grote dame, met wat geduld laat zij zich aaien. Wij zoeken voor hen een zeer ruime ren en lieve toegewijde baasjes.

 

BALOU & ZAZA: BALOU en ZaZa zijn een mooi koppel om te zien maar niet aaibaar. We denken dat Balou wat minder goed ziet en daardoor wat sneller schrikt. ZaZa is geen knuffelkonijn maar wel een actief en grappig konijn. Ze houdt erg van graven. We weten niet hoe oud zij is, Balou is vijf.

SYLVIA & JELLE: Sylvia is een van de drie konijnen die in december 2016 gedumpt werden in Groenekan langs de weg. De anderen zijn herplaatst maar Syl bleek schuw en angstig. Zij uit dit soms in grommen en dat schrikt mensen af. Echter met wat geduld eet zij inmiddels wat brokjes uit de hand en hebben we haar zelfs mogen aaien. Een echt aaibaar of knuffelig konijn zal ze echter nooit worden. Toch gunnen we ook Sylvia een ‘forever home’ met mensen die haar respecteren. Inmiddels is zij binnen onze opvang gekoppeld aan Jelle, ook een mensenschuw konijn. Kortom, een stel om naar te kijken maar niet om te aaien.

POLLY ( 2013 ) & JIP ( 2014 ):

Polly en Jip zijn grappig en leuk om naar te kijken, maar zeker geen aaibare konijnen voor de kinderen. Polly houdt erg van graven en maakt het liefst een hele burcht. Leuk om te zien !

 

DE BABY’S: jonge konijntjes zijn uiteraard erg populair. In de dierenwinkel of in het tuincentrum vliegen ze als warme broodjes over de toonbank. Dat geeft echter aardig wat problemen. Een konijn is een sociaal dier, dat betekent dat zij minimaal met zn tweeen horen te leven. Twee rammen of twee voedsters samen gaat bijna altijd fout, dus een ram en voedster is de beste combinatie. Uiteraard dient de ram daarvoor gecastreerd te zijn, en dat kan meestal wanneer hij tussen de 12 en 16 weken oud is. Daarna moet er nog twee weken gewacht worden met koppelen.  Dat betekent dat jonge konijnen pas weg kunnen wanneer zij tussen de 14 en 18 weken oud zijn. Zij zijn dan nog net zo leuk en lief, maar zien er al aardig volwassen uit. Een baby konijntje kopen in de dierenwinkel lijkt dus leuk, maar draagt bijna altijd bij aan dierenleed. Ofwel het konijntje wordt alleen gehouden, of met een ander konijntje van hetzelfde geslacht en dat wordt op latere leeftijd vaak vechten. Helaas komt het ook veel voor dat men twee konijntjes koopt in de dierenwinkel of tuincentrum van verschillend geslacht, en hierdoor worden veel ongeplande nestjes geboren. Ze zijn al jong vruchtbaar en moeten altijd gecastreerd aan elkaar gekoppeld worden.

Wij hebben momenteel 9 baby konijntjes, zij mogen gereserveerd worden.  Het eerste nestje mag ongeveer eind maart geplaatst worden, het tweede nestje mag ongeveer eind april geplaatst worden.